Skip to content
Πολιτιστικό & αθλητικό πάρκο “Σταύρος Κώτσης” – Γραβιάς & Σπάρτης, Αγ. Παρασκευή – 6934544138, 6948081428
logo-small-6
Menu

Τα τμήματα

Στοχεύουμε στην σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών με αθλητικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην αναπτυξιακή τους ηλικία.

O στίβος αποτελεί ορθή επιλογή άσκησης, καθώς προάγει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, την υγεία και την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και μελλοντικών εφήβων. Γυμνάζει αρμονικά το σύνολο των μυϊκών ομάδων, βελτιώνει την αντοχή και ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Τα αγωνίσματα του στίβου βασίζονται στην φυσικότητα των κινήσεων και μέσα από ασκήσεις προσαρμοσμένες στην φιλοσοφία του κλασικού αθλητισμού βοηθάει στην ανάπτυξη και βελτίωση της νευρομυϊκής συναρμογής στα μικρά παιδιά, στην βελτίωση της ευλυγισίας και της ευκινησίας καθώς και στην κατάλληλη και ελεγχόμενη αύξηση της μυϊκής μάζας αλλά και στον σωστό έλεγχο του σωματικού λίπους.

Εκτός από την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων ο στίβος συμβάλλει και στην ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού. Μέσα από την προπόνηση και την συμμετοχή του σε αγώνες, το παιδί αναγνωρίζει την αξία της προσπάθειας, μαθαίνει να διαχειρίζεται τη νίκη και την ήττα και διδάσκεται καθημερινά από τους προπονητές μας να έχει υπομονή και επιμονή, ώστε να πετύχει τους στόχους του. Ταυτόχρονα ενισχύει την  αυτοπεποίθηση του, αναπτύσσει την αυτοαντίληψη και την αποφασιστικότητά του και βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσής του, χτίζοντας στέρεες βάσεις για την δημιουργία συγκροτημένης προσωπικότητας.

Στόχος μας είναι το κάθε παιδί να γνωρίσει στον μέγιστο βαθμό τον εαυτό του.

αγοράκι κάνει ασκήσεις

Τμήμα Νηπίου

Ο στόχος του τμήματος είναι η κοινωνικοποίηση των μικρών αθλητών και την γνωριμία με το σώμα τους. Μέσα από αθλητικές ασκήσεις και διασκεδαστικά παιχνίδια αναπτύσσουν αρμονικά τις κινητικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν να γίνονται μέλη μιας ομάδας.

Η ομαδοσυνεργατική προσέγγιση είναι ο κυρίαρχος τρόπος εκμάθησης των αθλημάτων του στίβου σε αυτή την ηλικία.

Δευτέρα – Παρασκευή: 18:30 – 19:30
κοριτσάκι περνάει εμπόδιο

Τμήμα Ακαδημιών

(Α δημ – Β δημ – Γ δημ – Δ δημ)

Στις Ακαδημίες μας τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τ’ αγωνίσματα του Στίβου μέσα από το διεθνές αναγνωρισμένο πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου Kid’s Athletic’s. Στόχος μας είναι η εκγύμναση των παιδιών με κατάλληλες ασκήσεις που βελτιώνουν την αντοχή, την ταχύτητα, την ευλυγισία και την αλτικότητα μέσα από το παιχνίδι και την ομαδικότητα.

Δευτέρα – Παρασκευή: 1o τμήμα 17:30 – 18:30, 2o τμήμα 18:30 – 19:30
παιδιά δρομείς στον τερματισμό

Τμήμα Προαγωνιστικό

(Ε δημ – ΣΤ δημ / Α γυμν )

Το πρωαγωνιστικό τμήμα είναι πρώτη επαφή των παιδιών με αγώνες αναγνωρισμένους από την ομοσπονδία (κατηγορία Κ14). Συνεχίζουμε να έχουμε σαν στόχο την ανάπτυξη της πολυπλευρικότητας του παιδιού και την βελτίωση των αθλητικών δεξιοτήτων του σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου. Στην προπόνηση δίνουμε έμφαση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε αγωνίσματος και στην βελτίωση της δύναμης της αντοχής και της ταχύτητας των μικρών αθλητών μας. Η ομαδοσυνεργατική προσέγγιση συνεχίζει να έχει κυρίαρχο ρόλο στην προπόνηση.

Δευτέρα – Παρασκευή: 17:15 – 18:30
αγώνας ημιαντοχής κορασίδων

Τμήμα Αγωνιστικό

(Β Γυμνασίου έως Ενήλικες)

Από την ηλικία των 14-15 (κατηγορία Κ16) η ομοσπονδία διοργανώνει τα πρώτα πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι προπονήσεις πλέον εξειδικεύονται με τρόπο ώστε να διακρίνουμε τις ατομικές ικανότητες των μικρών αθλητών μας και τους εντάσσουμε σύμφωνα με αυτές στα κατάλληλα τμήματα (αντοχής, ταχύτητας, ρίψεων και αλμάτων).

Από την ηλικία των 16 ετών, οι προπονήσεις έχουν ως κύριο στόχο την βελτίωση της σωματικής τους απόδοσης και κατ’ επέκταση την επίτευξη των ατομικών στόχων απ΄ την συμμετοχή τους σε Διασυλλογικούς και Πανελλήνιους αγώνες. 

Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00 – 18:00
σφαιροβόλος

Τμήμα Υποψηφίων

(ΤΕΦΑΑ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ)

Η γνώση και η εμπειρία των προπονητών μας, θα βοηθήσουν τους υποψήφιους εφήβους να επιτύχουν τα όρια των αθλητικών δοκιμασιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδό τους στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Αστυνομικές σχολές, καθώς και στις σχολές του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Οι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ θα προετοιμαστούν κατάλληλα για τ’ αγωνίσματα (400μ ή 200μ , άλμα εις μήκος και σφαίρα). Η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση κάθε προπονητικής μονάδας στο συνολό τους ικανές για την καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δευτέρα – Παρασκευή
1o τμήμα 16:00 – 18:00
2o τμήμα 19:30 – 20:30
πέρσοναλ νεαρών αθλητών

Τμήμα Ενηλίκων

Ο σύλλογος μας δημιουργεί και τμήμα ενηλίκων κάθε ηλικίας με κύριο σκοπό και στόχο την ευεξία και την καλή υγεία κάθε αθλούμενου.
Η βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας (αντοχής), της νευρομυϊκής συναρμογής και ιδιοδεκτικότητας, της ενδυνάμωσης και της ενεργοποίησης της μεταβολικής διαδικασίας, είναι τα μέσα που προσδίδουν βελτιωμένο επίπεδο ποιότητας της καθημερινότητας μας.

Αναλαμβάνουμε με στοχευμένο τρόπο και την προετοιμασία σε ερασιτέχνες δρομείς για αποστάσεις από 5.000μ έως μαραθώνιο. Μια διαδικασία που περιλαμβάνει εξατομικευμένα προπονητικά πλάνα με επίβλεψη, σύμφωνα με τις βασικές αρχές της προοδευτικότητας και της εξειδίκευσης

Το τμήμα προτέινεται παράλληλα και για γονείς-συνοδούς των μικρών μας αθλητών.

Δευτέρα – Παρασκευή
1o τμήμα 16:00 – 18:00
2o τμήμα 19:30 – 20:30