Skip to content
Πολιτιστικό & αθλητικό πάρκο “Σταύρος Κώτσης” – Γραβιάς & Σπάρτης, Αγ. Παρασκευή – 6934544138, 6948081428

Τα τμήματα

Στοχεύουμε στην σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών με αθλητικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην αναπτυξιακή τους ηλικία.

O στίβος αποτελεί ορθή επιλογή άσκησης, καθώς προάγει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, την υγεία και την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και μελλοντικών εφήβων. Γυμνάζει αρμονικά το σύνολο των μυϊκών ομάδων, βελτιώνει την αντοχή και ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Τα αγωνίσματα του στίβου βασίζονται στην φυσικότητα των κινήσεων και μέσα από ασκήσεις προσαρμοσμένες στην φιλοσοφία του κλασικού αθλητισμού βοηθάει στην ανάπτυξη και βελτίωση της νευρομυϊκής συναρμογής στα μικρά παιδιά, στην βελτίωση της ευλυγισίας και της ευκινησίας καθώς και στην κατάλληλη και ελεγχόμενη αύξηση της μυϊκής μάζας αλλά και στον σωστό έλεγχο του σωματικού λίπους.

Εκτός από την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων ο στίβος συμβάλλει και στην ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού. Μέσα από την προπόνηση και την συμμετοχή του σε αγώνες, το παιδί αναγνωρίζει την αξία της προσπάθειας, μαθαίνει να διαχειρίζεται τη νίκη και την ήττα και διδάσκεται καθημερινά από τους προπονητές μας να έχει υπομονή και επιμονή, ώστε να πετύχει τους στόχους του. Ταυτόχρονα ενισχύει την  αυτοπεποίθηση του, αναπτύσσει την αυτοαντίληψη και την αποφασιστικότητά του και βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσής του, χτίζοντας στέρεες βάσεις για την δημιουργία συγκροτημένης προσωπικότητας.

Στόχος μας είναι το κάθε παιδί να γνωρίσει στον μέγιστο βαθμό τον εαυτό του.

αγοράκι κάνει ασκήσεις

Τμήμα Νηπίου

Ο στόχος του τμήματος είναι η κοινωνικοποίηση των μικρών αθλητών και την γνωριμία με το σώμα τους. Μέσα από αθλητικές ασκήσεις και διασκεδαστικά παιχνίδια αναπτύσσουν αρμονικά τις κινητικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν να γίνονται μέλη μιας ομάδας.

Η ομαδοσυνεργατική προσέγγιση είναι ο κυρίαρχος τρόπος εκμάθησης των αθλημάτων του στίβου σε αυτή την ηλικία.

Δευτέρα – Παρασκευή 17:30 – 18:30 ή Δευτέρα – Παρασκευή 18:30 – 19:30
κοριτσάκι περνάει εμπόδιο

Τμήμα Ακαδημιών

(Α δημ – Β δημ – Γ δημ – Δ δημ)

Στις Ακαδημίες μας τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τ’ αγωνίσματα του Στίβου μέσα από το διεθνές αναγνωρισμένο πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου Kid’s Athletic’s. Στόχος μας είναι η εκγύμναση των παιδιών με κατάλληλες ασκήσεις που βελτιώνουν την αντοχή, την ταχύτητα, την ευλυγισία και την αλτικότητα μέσα από το παιχνίδι και την ομαδικότητα.

Δευτέρα – Παρασκευή 17:30 – 18:30 ή Δευτέρα – Παρασκευή 18:30 – 19:30
παιδιά δρομείς στον τερματισμό

Τμήμα Προαγωνιστικό

(Ε δημ – ΣΤ δημ / Α γυμν )

Το πρωαγωνιστικό τμήμα είναι πρώτη επαφή των παιδιών με αγώνες αναγνωρισμένους από την ομοσπονδία (κατηγορία Κ14). Συνεχίζουμε να έχουμε σαν στόχο την ανάπτυξη της πολυπλευρικότητας του παιδιού και την βελτίωση των αθλητικών δεξιοτήτων του σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου. Στην προπόνηση δίνουμε έμφαση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε αγωνίσματος και στην βελτίωση της δύναμης της αντοχής και της ταχύτητας των μικρών αθλητών μας. Η ομαδοσυνεργατική προσέγγιση συνεχίζει να έχει κυρίαρχο ρόλο στην προπόνηση.

Δευτέρα – Παρασκευή 17:15 – 18:30 ή Δευτέρα – Παρασκευή 18:30 – 19:30
αγώνας ημιαντοχής κορασίδων

Τμήμα Αγωνιστικό

(Β Γυμνασίου έως Ενήλικες)

Από την ηλικία των 14-15 (κατηγορία Κ16) η ομοσπονδία διοργανώνει τα πρώτα πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι προπονήσεις πλέον εξειδικεύονται με τρόπο ώστε να διακρίνουμε τις ατομικές ικανότητες των μικρών αθλητών μας και τους εντάσσουμε σύμφωνα με αυτές στα κατάλληλα τμήματα (αντοχής, ταχύτητας, ρίψεων και αλμάτων).

Από την ηλικία των 16 ετών, οι προπονήσεις έχουν ως κύριο στόχο την βελτίωση της σωματικής τους απόδοσης και κατ’ επέκταση την επίτευξη των ατομικών στόχων απ΄ την συμμετοχή τους σε Διασυλλογικούς και Πανελλήνιους αγώνες. 

Δευτέρα – Παρασκευή 16:30 – 18:00// 19:30 – 20:30// 20:00 – 21:00
σφαιροβόλος

Τμήμα Υποψηφίων

(ΤΕΦΑΑ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ)

Η γνώση και η εμπειρία των προπονητών μας, θα βοηθήσουν τους υποψήφιους εφήβους να επιτύχουν τα όρια των αθλητικών δοκιμασιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδό τους στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Αστυνομικές σχολές, καθώς και στις σχολές του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Οι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ θα προετοιμαστούν κατάλληλα για τ’ αγωνίσματα (400μ ή 200μ , άλμα εις μήκος και σφαίρα). Η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση κάθε προπονητικής μονάδας στο συνολό τους ικανές για την καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δευτέρα – Παρασκευή 16:30 – 18:00 // 19:30 – 20:30 // 20:00 – 21:00
πέρσοναλ νεαρών αθλητών

Τμήμα Ενηλίκων

Ο σύλλογος μας δημιουργεί και τμήμα ενηλίκων κάθε ηλικίας με κύριο σκοπό και στόχο την ευεξία και την καλή υγεία κάθε αθλούμενου.
Η βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας (αντοχής), της νευρομυϊκής συναρμογής και ιδιοδεκτικότητας, της ενδυνάμωσης και της ενεργοποίησης της μεταβολικής διαδικασίας, είναι τα μέσα που προσδίδουν βελτιωμένο επίπεδο ποιότητας της καθημερινότητας μας.

Αναλαμβάνουμε με στοχευμένο τρόπο και την προετοιμασία σε ερασιτέχνες δρομείς για αποστάσεις από 5.000μ έως μαραθώνιο. Μια διαδικασία που περιλαμβάνει εξατομικευμένα προπονητικά πλάνα με επίβλεψη, σύμφωνα με τις βασικές αρχές της προοδευτικότητας και της εξειδίκευσης

Το τμήμα προτείνεται παράλληλα και για γονείς-συνοδούς των μικρών μας αθλητών.

Δευτέρα – Παρασκευή 16:30 - 18:00 //19:30 – 20:30 // 20:00 – 21:00
MATOULA TSAGKRI
MATOULA TSAGKRI
26/02/2023
Εξαιρετικοί!!!
GIANNIS SPYRIDIS
GIANNIS SPYRIDIS
25/02/2023
Στον ΟΦΚΑ Αγίας Παρασκευής, η κόρη μου στο αγωνιστικο τμήμα είναι ενθουσιασμενη! Περιμένει πως και πως την στιγμή που θα λάβει μέρος σε μερικές μέρες στο διασυλλογικό πρωτάθλημα.Η κα Δαναη πολύ καλή προπονήτρια !
stalkis
stalkis
23/02/2023
Ανήκω στο ofkaAP running team και τρέχω σε αγώνες δρόμου. Η προετοιμασία μου απ τον coach Περικλής είναι ιδανική για τα θέλω μου. Η κόρη μου στο αγωνιστικό τμήμα του Ο. φ. Κ. Α συμμετέχει σε αγώνες στίβου της ομοσπονδίας. Η δουλειά των προπονητών σε όλα τα επίπεδα εξαιρετική!
Georgia Xanthopoulou
Georgia Xanthopoulou
15/02/2023
Οι κόρες μου στον Οφκα περνάνε φανταστικά!!!
Gerasimos Trezos
Gerasimos Trezos
15/02/2023
Ετοιμάζομαι να τρέξω τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο. Η προετοιμασία μου είναι δομημένη στα μέτρα μου από τον coach Περικλή (προπονητής ΟΦΚΑ ενηλίκων). Ο Περικλής είναι ο προπονητής που με τις εξειδικευμένες γνώσεις του και με τη σύνεση και συγκρότηση του χαρακτήρα του με καθοδηγεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια σε αυτό το δρομικό ταξίδι. Το τρέξιμο, και ειδικότερα υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία όπως ο coach Περικλής συνιστάται ανεπιφύλακτα σε όλους. Τολμήστε το.
ΧΑΡΑ ΚΑΛΛΙΑΝΕΖΟΥ
ΧΑΡΑ ΚΑΛΛΙΑΝΕΖΟΥ
13/02/2023
Επέλεξα το τμήμα Ενηλίκων του ΟΦΚΑ, γιατί η προπόνηση μου είναι σχεδιασμένη μόνο για μένα. Ο coach Περικλής αρχικά με άκουσε, με αξιολόγησε και στη συνέχεια μου εβγαλε τις προπονήσεις μου. Μετά από 4 εβδομάδες παρατήρησα αισθητή αλλαγή προς το καλύτερο στην ψυχολογία και στο σώμα μου και συνεχίζω. Το περιβάλλον στο στάδιο ιδανικό!
Anannta Loizou
Anannta Loizou
07/02/2023
Giorgos Vellis
Giorgos Vellis
31/01/2023
Για στίβο στην Αγία Παρασκευή προτείνω ανεπιφύλακτα τον ΟΦΚΑ. Το παιδί μου εδώ και 3 μήνες περνάει φανταστικά! Ευέλικτο το πρόγραμμα και πηγαίνουμε όποτε και όσες φορές μας βολεύει χωρίς περιορισμό! Οι Δανάη , η Εβελίνα ο Αλέξανδρος , ο Αντρέας γνωρίζουν πολύ καλά την δουλειά τους! Ο κος Περικλής μου έλυσε κάθε απορία μου!
Minas Iatrou
Minas Iatrou
28/01/2023
Έψαχνα αθλητικό σύλλογο στην Αγία Παρασκευή για την 7 χρονών κόρη μου, ώστε να δοκιμάσει τα αθλήματα του στίβου σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μετά από λεπτομερή έρευνα, επέλεξα τον ΟΦΚΑ και νιώθω μέχρι τώρα απόλυτα δικαιωμένος. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον κ. Περικλή μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό. Εκτιμώ επίσης το γεγονός ότι τα παιδιά μαθαίνουν τον κλασικό αθλητισμό μέσα από παιχνίδια. Σημείωση: στις μικρές ηλικίες τα παιδιά έχουν γυναίκες προπονήτριες. Τέλος δύο ακόμη πράγματα που μας αρέσουν σαν οικογένεια: 1) Τα τμήματα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή με δύο επιλογές στις ώρες, και μπορούμε να πάμε τις ημέρες που μας βολεύουν. 2) Το στάδιο είναι καινούργιο και μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις εγκαταστάσεις και οι γονείς για όργανα/τρέξιμο/περπάτημα ενώ τα παιδιά κάνουν προπόνηση. Ευχαριστούμε που δημιουργήσατε ένα σύλλογο στολίδι για την περιοχή μας.
Μαρία Μ
Μαρία Μ
07/10/2022
Τέλειοι